Det er også vigtigt, at du retter henvendelse til de relevante aktører, herunder f.eks. modparten, modpartens ansvarsforsikringsselskab og dine egne forsikringsselskaber.
Har du brug for en vurdering af din sag eller hjælp til at skabe et overblik og få sat gang de nødvendige tiltag allerede i dag, så kontakt os og få en gratis vurdering af din sag:
Overblik over de mest almindelige typer trafikuheld og dine muligheder for erstatning
Trafikuheld kan ske på mange måder – og to trafikuheld er ikke ens.
Et trafikuheld kan ske ved, at du er fører af et motorkøretøj og kører galt, uden at der er et andet motorkøretøj involveret. En sådan ulykke betegnes som et solouheld. Selvom der ikke er en modpart, kan du i visse tilfælde få erstatning via din egen ulykkesforsikring eller bilforsikring.
Er du blevet påkørt, og kan du ikke identificere modparten, så har du stadig mulighed for at få erstatning. Du kan søge erstatning gennem DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring), som dækker skader forvoldt af ukendte eller uforsikrede bilister. Det er dog vigtigt, at sagen anmeldes hurtigt til både politiet og DFIM, og at skaden dokumenteres grundigt.
Hvis du kommer til skade i trafikken, mens du er på arbejde, så kan du have ret til erstatning både fra din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring og en eventuel ansvarlig modpart. Her gælder særlige regler, og det er vigtigt at få vurderet, om du kan rejse krav fra flere instanser, så du ikke går glip af erstatning, du har ret til.
Et trafikuheld kan også ske ved, at du som passager i bil, bus eller taxa kommer til skade. Du vil i dette tilfælde kunne rette et eventuelt erstatningskrav til køretøjets ansvarsforsikring.
Hvis du har behov for assistance med din sag, så tøv ikke med at kontakte os – uanset hvilket trafikuheld du har været ude for og uanset hvor i forløbet, du er.